… aan iedereen die ik de laatste tijd minder aandacht geef dan gebruikelijk/verwacht/noodzakelijk. Sorry ook, weblog-lezers, voor de weinig inhoudelijke postings de laatste tijd. Ik wil wel over andere dingen schrijven dan de voortgang van m’n these, maar het zit er even niet in.

Waarover ik zou willen schrijven? Verschillende zaken. Op het lijstje ‘mogelijke weblogs’ van de laatste tijd:

  • Het nieuws over de ‘wantoestanden in het hbo’. En dan met name de eenzijdige verslaggeving daarover en het moord-en-brand-schreeuwen van de politiek. Tuurlijk joh. Omdat vier opleidingen van één instelling zeer zwak scoren, en bij negen andere opleidingen zorgelijke dingen geconstateerd worden, is het hele hbo rot. Uiteraard. Heel belangrijk dat we ‘studenten hun onderwijs teruggeven’, zoals Tweede Kamerlid Jesse Klaver zegt. Ben ik voor. Beetje jammer alleen dat er ondertussen wel stug doorbezuinigd wordt. Eigenlijk zou ik de getallen eens precies op een rijtje willen zetten en er een fatsoenlijk stukje over willen schrijven. Gaat niet gebeuren, in elk geval niet nu. Geen tijd. Sorry…
  • De ontzettend leuke samenwerking met onze collega’s in Oxford. We hebben elkaar een aantal keer gezien dit voorjaar en we hebben leuke plannen. Wat voor plannen? Dat vergt enige uitleg. Best geschikt voor een blogje, maar ik krijg het op het moment niet geschreven. Wederom: sorry…
  • De inhoudelijke resultaten van m’n onderzoek. Daar komen namelijk best leuke dingen uit. Ik heb ondertussen heel behoorlijk beeld van hoe docenten met eTextbooks om willen gaan. Maar op het moment dat ik begin met het schrijven van een blog daarover, vind ik mezelf een half uur later verdiept in m’n these en ben ik bezig om dingen te finetunen en nog beter op te schrijven. Dus die houden jullie nog van me tegoed. Sorry…

Het enige waar ik op het moment over kan schrijven (en praten, sorry familie/vrienden/collega’s) is de voortgang van m’n these. Niet de inhoud, alleen maar het proces. Want ik ben er bijna! De feedback op m’n eerste concept was positief, maar natuurlijk moest er nog best wat gebeuren. Afgelopen week had ik vrij, dus kon ik daarmee aan de slag. Vrijwel alle punten zijn verwerkt, alleen het hoofdstuk discussie moet nog worden aangevuld. Zo gauw dat gebeurd is, kan het tweede concept naar m’n begeleider. Verder is m’n presentatie zo goed als af. Na aankomende week kan ik dus de laatste feedback verwerken, en dan nog wat formele zaken als referenties, bijlagen, opmaak en redactie. Ik zei het al: ik ben er bijna. Met die deadline van 10 juni gaat het wel goed komen, en daarna heb ik hopelijk weer puf om wat interessantere blogs te schrijven. En tot die tijd: sorry… ;)

Tagged on: