Ok, het spreekwoord gaat over goede buren en verre vrienden. Maar wat mij betreft kun je buren makkelijk vervangen door collega’s. Want goede collega’s, daar mag je je handen mee samenknijpen. En dat doe ik dan ook, want ik heb er heel wat.

Behalve dat ik heel plezierig met ze samenwerk, supporteren ze me ook door m’n these heen. Regelmatig wordt me gevraagd hoe het gaat, of ik nog interessante uitkomsten heb gevonden, hoe lang ik nog moet en of ik het nog een beetje trek. Twaalf van hen werkten mee aan m’n these door zich beschikbaar te stellen als deelnemer. M’n minormaatjes nemen me werk uit handen zonder dat ik hoef te kikken. Er meldde zich een proeflezer die keek of m’n verhaal inhoudelijk een beetje te begrijpen was, en afgelopen week bood iemand zich spontaan aan als tekstredacteur. Ik herhaal: ik heb lieve collega’s. Thanks, ya’ll.

Nog niet overtuigd? Dit voorjaar kreeg ik van een collega, zomaar, het geweldige prentenboek ‘Het is een boek’ van Lane Smith. Want het paste zo leuk bij mijn afstudeeronderwerp. Zie je wel: ik heb lieve collega’s. En dat boek? Dat past inderdaad geweldig bij mijn onderwerp. Kijk maar:

Tagged on: