Het studiejaar zit er weer op. Vijf weken even geen docent zijn, en aan m’n studentenbestaan lijkt voorlopig helemaal een einde gekomen. Een ruime maand leegte in het vooruitzicht. Tijd voor overpeinzingen en voor-je-uit-staren. En, eens in de week, een quote van de week. Als zomerserietje.

Deze week quote 3:

A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool.
(William Shakespeare)

Want:

Het lastige, maar ook het leuke, aan werken in het onderwijs, vind ik soms dat je zo regelmatig geconfronteerd wordt met wat je allemaal níet weet. Zoveel collega’s met zoveel kennis, alle rondslingerende boeken die ik niet gelezen heb, al die studenten die terugkomen van stages en afstudeeronderzoeken met ook voor mij nieuwe inzichten… Meestal heel leuk, want je leert ook als docent doorlopend bij, maar soms heel frustrerend. Het enige dat je zeker weet, is dat je amper iets weet. En dan is deze quote heel troostrijk.