De kampeerspullen zijn van zolder en uit de schuur gevist, de tent is gecontroleerd en een flinke stapel boeken ligt klaar om ingeladen te worden. Nog eventjes en dan is het vakantie. Maar van rustig aan uitrollen tot de finish is geen sprake: er wacht eerst nog een drukke week. Waarmee docenten zich dan zoal zoet houden, die laatste week van het jaar?

Om te beginnen heb ik nog flink wat afspraken met studenten. Tweedejaars die hun stage nog voor de zomer willen afronden leveren hun verslag in en komen twee dagen later voor een eindgesprek, waarin dat verslag besproken wordt. Derdejaars die het studiejaar moeten afronden en waarmee ik niet eerder kon afspreken komen hun functioneringsverslag bespreken en vierdejaars die bezig zijn met afstuderen willen graag voor de zomer nog eens praten over hun scriptie.

Achter de finish wacht de hangmat...

Ook met collega’s valt er nog genoeg te bepraten. Zo heb ik nog een overleg over een nieuw project in het tweede blok van aankomend studiejaar, en willen we nagekeken werk bespreken en vergelijken voordat we definitief cijfers doorgeven. Verder nog een vergadering met mensen van het International Office over plannen voor de komende tijd; er is nog heel wat te bespreken.

Tussendoor zijn er intakegesprekken met zij-instromers, minor-evaluaties, een afspraak met een potentiële opdrachtgever voor een project en ergens deze week hoop ik ook mijn bureau en mailbox op te kunnen ruimen, zodat ik volgend jaar fris aan de slag kan.

De namiddagen en avonden zijn ook volgepland. Het begon afgelopen week met een eindejaarsborrel, die wordt gevolgd door een teametentje op dinsdag, een boekpresentatie van onze minorstudenten op woensdag, de diplomering op donderdag en een afsluitend samenzijn met wat collega’s op vrijdag. Gelukkig allemaal erg leuke zaken, maar ik heb zo’n vermoeden dat ik aan het eind van de week met m’n tong op de schoenen over de streep kom. Maar achter de finish liggen dan de hangmat en die stapel boeken te wachten; geen verkeerd vooruitzicht!

Tagged on:     

One thought on “Eindspurt

  • En ook niet verkeerd als terugblik! Was gezellig allemaal. Alleen gister wel iets teveel grappa. Heel luie dag vandaag. Ben in Haas begonnen, dat wel. Mooi!

Comments are closed.