Afgelopen week viel me ineens op dat met mijn afstuderen, dit blog ineens ‘verouderd’ is. In de welkomsttekst staat nog dat ik een master volg, en ik geef aan dat ik blog over hoe het is om als docent zelf weer te studeren. Ook de verschillende ‘=’-jes bovenaan de pagina kloppen niet meer. Ja, ik ben nog wel docent, maar student mag ik mezelf met ingang van dit studiejaar niet meer noemen.

Nadere bestudering leert dat de andere categorieën, =recensent en =foto-enthousiast, al een tijdje niet meer gevuld zijn. Mijn Crimezone-werkzaamheden hebben afgelopen jaar op een heel laag pitje gestaan in verband met m’n afstudeeronderzoek, en hoewel ik het recenseren nu wel weer oppak, levert dat toch weinig blogs op.

Ook op het foto-front is het stilletjes. Ik heb wel wat aardige plaatjes geschoten, maar echt veel zijn het er niet. Daarbij werkt de gallery die ik gebruikte om m’n foto’s te presenteren niet goed meer, en lukt het me om de een of andere duistere reden niet om slideshares, die voor dit doel best geschikt zijn, in m’n postings te embedden.

Dit alles in ogenschouw nemende, realiseerde ik me dat het tijd wordt om de site weer eens goed onder handen te nemen. De vormgeving bevalt me op zich goed, maar die indeling in categorieën zit me niet lekker. Daarbij vind ik dat ik eigenlijk wat weinig over inhoudelijke zaken blog. Het gaat vooral over wat ik gedaan en beleefd heb, en maar weinig over de inhoud daarvan. Daar wil ik verandering in proberen te brengen. Hoe? Dat weet ik nog niet precies. Tips zijn van harte welkom…