Nog één laatste blik achterom, op 2011. Terugkijkend kan ik constateren dat ik weer heel wat leuke dingen heb mogen doen. De grootste kicks? Nou, vooruit, een lijstje dan om het jaar mee af te sluiten. In willekeurige volgorde, mijn biggest kicks van 2011:

Diplomering, 15 september 2011

– Lesgeven in Oxford. Aan zo’n zestig man, in het Engels, over ‘the unique features of the Dutch Book Trade.

– Mijn afstuderen. Het uitvoeren van het onderzoek, het schrijven van de these, de gesprekken met m’n begeleider, en vervolgens het inleveren, de beoordeling en uiteindelijk de diplomering. Het was pittig, maar ook erg leuk.

– ALT-C. Op een wetenschappelijk congres een presentatie mogen geven over mijn afstudeeronderzoek was al een kick op zich. Dat het goed ging een nog grotere kick, en dat ik op het congres ook nog eens enorm leuke mensen ontmoette maakte het feest compleet.

– Rijden op een sneeuwscooter. In Lapland, bij -20 graden Celcius. Wat een avontuur!

– Het concert van Gillian Welch in Paradiso. Een lieve college sleepte me mee, en wat ben ik blij dat ze dat deed. Geweldige muziek, geweldige sfeer, geweldige avond. Waarop ik ook nog twee woorden wisselde met een van mijn muzikale helden, Huub van der Lubbe van De Dijk.

– De Buchmesse. En dan om precies te zijn een gesprek dat ik met een Duitse collega had. Hij sprak Duits, ik sprak Engels, en dat merkten we eigenlijk geen van beiden. Wat ontzettend leuk vond ik dat.

– Online Educa Berlijn. Omdat daar ineens een lampje aanging in mijn hoofd, en ik zag hoe alles waar ik me de afgelopen tijd mee bezig heb gehouden, bij elkaar komt in het begrip Digital Curation. Heerlijk gevoel, zo’n aanflitsend lampje.

– Midzomernachtsdroom in de Stadsschouwburg. Zo’n avond, zo’n voorstelling, dat je stuiterend het theater uitrolt en dagen later nog steeds wild enthousiast zit te vertellen. Zo’n avond was het. Shakespeare is alive!

Op naar een nieuw jaar, met ongetwijfeld weer nieuwe kicks!

Tagged on: