Ik heb het ruim twee jaar uitgesteld, maar afgelopen najaar mocht ik het dan toch van mezelf: een iPhone. De batterij van m’n trouwe iPod Touch begon minder te worden, en ook m’n acht (of tien?) jaar oude Nokiaatje werd minder betrouwbaar. Daarnaast begon ik steeds vaker te wensen dat ik over mobiel internet beschikte. En toen ook nog bekend werd dat de iPhone 4S over een heel behoorlijke camera beschikte, was het gebeurd: ik bestelde ‘my first iPhone’.

Afscheid van m'n Nokiaatje

Het duurde langer dan gehoopt voordat het ding eindelijk bezorgd werd, maar sinds ik ‘m op 6 december uit z’n doosje trok, zijn mijn nieuwe foon en ik onafscheidelijk. Ik ben verliefd. Op het strakke design, op de snelheid waarmee ik van internet naar appje ga, op het superscherpe beeldscherm… En natuurlijk op het continu verbonden zijn.

Vooral toen ik de halve maand december met griep in bed lag, was m’n nieuwe foon een geweldige lifeline. Sms’jes, e-mail, Whatsapp, Facebook, Twitter… Via alle mogelijke wegen stond ik in verbinding met de buitenwereld, gewoon van onder m’n dekbedje. Niet dat ik veel zinnigs kon uitbrengen, maar het voelde in elk geval wat minder zielig en alleen.

M’n iPhone zorgt zelfs voor nieuwe hobby’s: ik had niet gedacht dat scrabbelen via WordFeud (en tegelijkertijd een beetje chatten) zo leuk zou zijn, en het is heerlijk om altijd een camera bij je te hebben en dan met Instagram mooie plaatjes te schieten. Ik fotografeer weer meer dan ik in tijden gedaan heb.

Ook het bijhouden van vakontwikkelingen is een klein beetje makkelijker geworden: onderweg naar het werk check ik Twitter, en aangezien ik toch een tijdje in de metro zit, kan ik veelbelovende artikelen meteen doornemen en, als ze interessant zijn, doorzetten naar m’n scoop.it. Superhandig.

Kortom: ik ben helemaal verliefd. En ik kijk nu al uit naar het feit dat ik binnenkort als we weer naar Oxford gaan, gewoon binnen m’n bundel kan internetten, sms’en en bellen. Want dat zit ingebakken in m’n abonnement: maximaal 60 dagen per jaar mag ik m’n bundel meenemen naar ’t buitenland. Helemaal fijn, die iPhone: multimediaal, ‘e’ en internationaal. We passen gewoon heel goed bij elkaar ;-)

Tagged on: