Voor het derde jaar op rij mocht ik met een groep studenten naar Oxford. Het programma begint vertrouwd te voelen: de boekenhistorie in Bodleian Library, college volgen en geven bij Oxford Brookes University, luisteren naar gids Martin bij Oxford University Press, en dit jaar ook een literaire wandeling door Oxford en een bezoek aan Blackwell’s Bookstore.

Daarnaast had ik nog een zeer interessante bijeenkomst met de director van het Publishing Centre en onze eigen domeinvoorzitter, over de mogelijkheden om onze samenwerking verder uit te bouwen. Onderzoek, uitwisseling, Engelstalige minoren, virtuele mobiliteit… Interessante opties genoeg, dus daar gaan we komende tijd mee aan de slag.

Ook verder was de week erg aangenaam. Een selectie uit mijn Facebook-updates geeft een aardige impressie van hoe ik het heb gehad…

Ingang van de Bodleian Library

25 januari om 6:05: Too little sleep, too much adrenaline, lecture prepared, suitcase packed – yup, I’m ready for our Oxford trip!

25 januari om 14:01: Here we are again: UK, my home away from home!!

25 januari om 19:16: Pub! Pint! Yay!! Oh, almost forgot: some last prep for tomorrow’s lecture. (starting to get nervous now…)

26 januari om 6:45: 06.45 AM. Been awake for 2 hrs now. Too full of impressions, adrenaline, thought and nerves (hell, don’t forget the nerves) to go back to sleep. So music it is, to keep me company…

26 januari om 20:19: Had an excellent day. Lecture went well, students had fun and I got to spend the afternoon with our dean: good meeting, city tour and excellent conversation. Now curry with Brookes colleagues.

27 januari om 19:22: Slight delay, but getting closer to take off. Bye Oxford, bye UK, we had great fun!!

27 januari om 21:57: And home again. Trip was really good, and it was lovely to see all our Brookes friends. I want to go again!

Tagged on: