De laatste weken voor de vakantie bestonden uit aftellen. Nog vier weken, nog drie, nog maar twee, een laatste weekje, en eindelijk was het zo ver. Heerlijk een dikke vijf weken niet werken, wat een luxe! En als student was het fijn om de pre-master afgerond te hebben. Mooie resultaten op zak, en een zee van tijd voordat de master echt van start gaat, eind september. Heerlijk even niets moeten, en geen wetenschappelijke artikelen lezen, alleen maar fijne boeken.

Aftellen... (foto: hettybene via photobucket.com)

Maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Nog geen vier weken van de vakantie had ik achter de rug, of ik betrapte mezelf erop dat ik om de dag een kijkje nam op Blackboard. Zou er al cursusinfo op staan? Misschien een artikeltje, om alvast te kunnen lezen? Nu heb ik tenslotte alle tijd… Maar nee, de VU dwong mij het vakantiegevoel nog even langer vast te houden, en mijn ongeduld te beteugelen.

Vandaag zat er dan toch iets in de mail: een studiehandleiding voor het eerste onderdeel van de master, en twee artikelen ter inleiding. De handleiding heb ik meteen even doorgenomen, nieuwsgierig als ik ben wilde ik natuurlijk graag weten wat me straks in september te wachten staat. Zo op het eerste gezicht ziet het er goed uit. Interessante onderwerpen, en goed uitvoerbare opdrachten. Misschien wel wat veel leeswerk, maar dat wijst zich uiteindelijk ook vanzelf.

Het idee dat ik heel langzaam aan vast de verschillende artikelen op kan gaan zoeken, ’s kan bekijken hoeveel leeswerk het precies is en dan een eerste overzichtje kan maken, is prettig. Hoewel ik het bloedspannend vind om ‘echt’ aan de master te gaan beginnen, heb ik er vooral veel zin in. Eigenlijk ben ik alweer aan het aftellen, naar eind september, als we weer aan de slag gaan…

Tagged on: