'Na zes lange, luie weken is het weer zover' (foto: www.dj-jw.nl)

Na zes lange luie weken is het weer zover: morgen mag ik weer aan de slag! Na die eerste anderhalve week Cuba en een paar lekkere lummelweken thuis, ben ik afgelopen week alweer langzaamaan begonnen.

Eerst dinsdag maar ’s de roosters gecontroleerd voor de modulen waar ik verantwoordelijk voor ben en alle e-mail doorgenomen en beantwoord. Dat was op zich al een flinke klus, waar ik bijna een halve werkdag mee zoet was. Vooral de roosters zijn altijd een heel gepuzzel, omdat ik op de een of andere rare manier nooit te maken heb met simpele modules waar elke docent elke week dezelfde klas twee uurtjes les geeft. Nee, het gaat altijd om projecten waarbij allerlei verschillende onderdelen onder dezelfde code in het rooster komen, dus dat is een hele uitzoekerij om na te gaan of het dan inderdaad klopt. Maar hoera, op een paar kleine dingetjes na zag het er al heel behoorlijk uit!

Woensdag ben ik weer ’s in Amsterdam gaan kijken. Het begon meteen goed: om negen uur werd ik verwacht voor een studio-instructie. De nieuwe radio- en televisiestudio in de kelder van het gebouw zijn eindelijk opgeleverd, en de docenten die ermee te maken krijgen moesten wegwijs gemaakt worden. Nou ga ik niet direct met de studio aan de slag, maar krijg ik er waarschijnlijk alleen zijdelings mee te maken. Toch vond ik het erg nuttig en interessant om ’s te zien wat we daar beneden nou allemaal kunnen. Vooral de mededeling dat er ook nog een chromakey-wandje komt (zo’n blauw scherm, waar je dan van alles op kunt ‘projecteren’ achter de personen die ervoor staan) vond ik heel feestelijk.

’s Middags heb ik vervolgens een stapeltje scripties opgehaald, en donderdag ben ik bijna de hele dag zoet geweest met het lezen daarvan. Heel verschillende onderwerpen, heel verschillende aanpakken, en ook heel verschillend niveau, altijd weer spannend om te zien wat de studenten er van gemaakt hebben.

Verder donderdagmiddag nog wat mail en telefonisch overleg, en toen zat m’n ‘opstartweekje’ er wel weer op.

Het is wel luxe, zo’n tussenweek waarin je niet echt meer vakantie hebt en ook nog niet helemaal aan het werk bent; een fijne manier om weer rustig aan te beginnen. Maar, ik merkte wel dat ik ondertussen wel weer lang genoeg thuis geweest ben. Ik heb er weer zin in, in de drukte, in de collega’s om me heen, in studenten, in hectische situaties en adhoc-oplossingen bedenken. Kom maar op, met dat nieuwe studiejaar!

Tagged on: