Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar aankomende week begin ik aan mijn negende studiejaar als docent. Ne-gen! Waar blijft de tijd, vraag je je soms af…

Warm welkom op de eerste dag!

Hetzelfde geldt voor de zomervakantie: zo staat ‘ie voor de deur, en zo is ‘ie weer voorbij. Ondertussen hebben we er alweer twee opstartweken opzitten, waarin ik scripties las, modulehandleidingen schreef, mailboxen leegde, bijpraatte met collega’s en, vooral, me installeerde op een nieuwe werkplek. Voor de vijfde keer in mijn hogeschooldocenten-bestaan werd ons team namelijk intern verhuisd. Binnen hetzelfde pand, gelukkig, maar dit jaar gingen we van de vijfde naar de zesde etage, en van de zuidkant van het gebouw naar de noordkant.

Zo’n verhuizing heeft verschillende voordelen. Om te beginnen hebben we een prachtige nieuwe kamer gekregen. Hij is gigantisch, met 35 bureau’s en ruimte voor een tafeltennistafel (niet dat we die hebben hoor!). We gaan er qua ruimte echt op vooruit. Tweede voordeel is het uitzicht. Eerst keken we op de bouwplaats van de Amstelcampus. Leuk om te zien, die bouwbedrijvigheid, maar vaak minder leuk om te horen en te voelen (denk aan heiwerkzaamheden en damwanden afzinken…). Ons nieuwe uitzicht: de Mauritskade, het Tropenmuseum en in de verte het centrum. Prachtig!

Ook prettig is het gevoel van een frisse start. Eindelijk heb ik m’n kast weer eens uitgeruimd, stapels oude stageverslagen van mensen die al vier jaar afgestudeerd zijn weggedaan en m’n boekenplank eens kritisch doorgenomen. Dat ruimde lekker op! Het uitzoeken deed ik natuurlijk al voor de zomer, maar het is fijn om nu, aan de start van het collegejaar, met een vers ingeruimde kast en een flink opgeschoond ladenblok te kunnen beginnen. We kunnen er weer tegenaan!

Tagged on:

3 thoughts on “Frisse start

Comments are closed.