Terugkijkend op m’n blogs van afgelopen studiejaar, zie ik dat ik:

a. weinig heb geschreven

b. in 2013 alleen over MOOCs heb geschreven (of over opdrachten die daar onderdeel van waren)

Omdat de zomervakantie toch altijd voelt als een extra ‘Oud & Nieuw’ (nieuw studiejaar, met z’n allen met schone lei beginnen, dat soort zaken), kan ik ook wel aan goede voornemens doen. Een daarvan is het bloggen: het is tijd om aan beide punten wat te gaan veranderen. Ik wil weer vaker gaan schrijven, en ik wil proberen inhoudelijk wat focus aan te brengen. Dat betekent iets minder schrijven over het werken als hbo-docent in z’n algemeenheid, en ook wat minder over eLearning in de brede zin die ik tot nu toe hanteerde. De focus moet komen te liggen op het gebruik van eTextbooks in het hoger onderwijs. Zo, nu kan ik niet meer terug :-).

Natuurlijk komt die focus niet helemaal uit de lucht vallen. Ik studeerde (alweer twee jaar geleden!) af met een masterthese waarin ik onderzocht hoe hbo-docenten eTextbooks zouden willen gebruiken, en ik sinds die tijd heb ik gezocht naar manieren om me ook op het werk met het onderwerp bezig te kunnen houden. Kort geleden heb ik dan toch een wel heel toffe manier gevonden, in de vorm van een project waar ik aankomend jaar veel tijd aan mag gaan besteden. Of de precieze inhoud van dat project al voor publicatie vatbaar is, dat weet ik nog niet precies, dus dat houd ik nog heel even vaag. Sorry. Maar neem van mij aan dat het leuk is, dat ik heel veel ga leren over eTextbooks in hbo en dat we daar heel praktisch mee aan de slag gaan. Later meer.

In de tussentijd ga ik op onderzoek uit. Binnen en buiten onze hogeschool gebeurt heel veel, en op de een of andere manier wil ik dat allemaal bij elkaar zien te brengen. Onder andere op dit blog. Dat dus vanaf vandaag ook een kopje ‘= eTextbooks’ krijgt.

Tagged on: