Tjonge, wat zou dat soms handig zijn: een kloontje van jezelf, zodat je twee dingen tegelijk kan doen. Als iemand me kan vertellen waar ik kan intekenen voor één zo’n kloontje (wel graag een die ik zelf kan besturen, eigen willetje is niet nodig); ik houd me aanbevolen.

Afgelopen week was dat namelijk best handig geweest. Hoewel het op het werk best overzichtelijk is momenteel, zijn er een paar klussen die enige concentratie vereisen, en waar ik maar niet aan toe kom. Jammer, want het gaat precies om datgene dat ik enorm interessant en belangrijk vind: curriculumvernieuwing. Ik ben er ook wel mee bezig, maar het op papier zetten van een aantal zaken wordt steeds weer verdrongen door de waan van de dag. ‘t Was handig geweest als ik kloontje met die dagelijkse dingen kon laten dealen, en zelf de andere klussen kon doen.

leeswerk...

Qua studie had ik kloontje graag wat leeswerk willen voorschotelen. Zelf was ik namelijk nogal bezig met m’n onderzoekje. Echt heel erg leuk, vrijwel alle collega’s hebben m’n vragenlijstje ingevuld, en ik brandde natuurlijk van nieuwsgierigheid naar wat daaruit zou komen. Dus vrijdagochtend de planning gelaten voor wat ‘ie was, en uit gaan zoeken of er iets significants uit m’n lijstjes kwam (helaas (nog?) niet). Beetje jammer alleen dat die 50 pagina’s leeswerk die wel op de planning stonden zijn blijven liggen. Dat was een mooi klusje voor kloontje geweest…

Ook thuis had ik een tweede ikje best kunnen gebruiken. Dit was een van die weken waarin allerlei leuke sociale dingen tegelijk op de agenda stonden. Mensen te eten, op pad met een vriend, andere vrienden over de vloer en samen uit eten, familiebezoek; er zitten soms te weinig dagen in de week. Het had leuk geweest als ik zelf lekker onderuit had gekund, en kloontje zich ontfermd had over omgevallen glazen cola, stofzuigen, toiletten, en meer van dat soort poetswerk. Helemaal nu m’n hulp al twee maanden in het buitenland zit, is een paar extra handen op dat gebied meer dan welkom.

Ja, ik zou het wel weten als ik een ‘second me’ had die alleen in opdracht zou handelen en braaf zou rapporteren. Dus als iemand weet waar ik zo’n fijn tweede exemplaar kan scoren, dan hoor ik het graag. Tot die tijd ren ik gewoon weer vrolijk achter mezelf aan!

Tagged on: