Naast het werken en studeren heb ik af en toe ook nog wel eens tijd voor iets anders. Zo lees ik graag en veel, het liefst thrillers. Sinds een jaar of twee schrijf ik vervolgens ook weer op wat ik van die thrillers vind, voor Crimezone, de grootste Nederlandse thrillerwebsite.

Gisteren was er, voor het eerst, een bijeenkomst van Crimezone-recensenten, waarbij verteld werd over de plannen die men heeft met de site. Die bleken in een veel verder gevorderd stadium dan ik vermoedde: Crimezone is allang geen website meer, het wordt echt een multi- en/of crossmediale community!

Jaren geleden ben ik afgestudeerd op een onderzoek naar een boekencommunity op het web, maar dat plan stierf helaas een zachte dood. Ik vond het dan ook geweldig om te horen dat het nu dan toch lijkt te kunnen. Er wordt nagedacht over allerlei mogelijkheden, zowel on- als offline; echt heel erg leuk.

Wat ook leuk is, is dat dit zo mooi aansluit bij het lesprogramma van RMP. De laatste jaren proberen we studenten niet vanuit een medium te laten denken, maar vanuit het onderwerp en de doelgroep. Dit is natuurlijk een prachtig voorbeeld, en nog tijdens de bijeenkomst zag ik allerlei mooie projecten voor me, waarbij studenten voor Crimezone vervolgplannen ontwikkelen. En daaraan gekoppeld kunnen wij ze dan van alles bijbrengen over online marketing en verdienmodellen, over mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het boekenvak, zoals de vaste boekenprijs, en nog veel meer.

Ik hoop dan ook binnenkort ’s door te kunnen praten over mogelijkheden voor een project; dat zou volgens mij prima passen binnen de plannen die we hebben voor een aangepast curriculum. Spannend!

Tagged on: