Afgelopen donderdag hadden we alweer de laatste bijeenkomst van de verdieping. Als alle opdrachten zometeen af zijn en hopelijk ook goedgekeurd worden, zit de tweede module er alweer op! Eind mei gaan we dan aan de slag met de derde een laatste module voordat we na de kerst aan het afstudeeronderzoek gaan beginnen.

Die derde module gaat, zo hoorden we donderdag, vooral over verandering en vernieuwing. Curriculumvernieuwing is een van de hoofdonderwerpen. Toen ik dat hoorde, maakte mijn hart een huppeltje. Dat is precies waar ik meer van wil weten, me verder in wil verdiepen, en waar ik op dit moment ook volop mee aan de slag moet. We willen tenslotte ons curriculum komend studiejaar volledig op de schop nemen, en in 2010 een stevig herzien programma neerzetten. Dit komt dus helemaal op het juiste moment!

Eerst naar Venetië

We beginnen over een maand pas met dit onderdeel, en voor die tijd moeten er nog wat dingetjes van de huidige module worden afgerond, maar ik betrapte mezelf er al op dat ik op blackboard op zoek was naar dit volgende onderdeel. Ik heb er zin in, en ben heel benieuwd wat ons precies te wachten staat. Met wat voor opdracht gaan we aan de slag, hoe past dat in de dagelijkse praktijk, welke literatuur is er nodig? Ik begin er liever vandaag dan morgen mee.

Nou ja, bijna dan. Want eerst hebben we lekker een weekje meivakantie, en morgen mag ik op pad: lekker een weekje naar Venetië! Dus laten we toch maar niet morgen beginnen…

Tagged on: