(foto: www.dutchcowgirls.nl)

Nu de laatste loodjes er dan toch eindelijk op zitten en het grote uithijgen kan beginnen, is het tijd voor een kleine zomerserie. Vakantie is fijn, maar zometeen weer aan het werk is ook heel fijn, dus zet ik de komende weken alle leuke vooruitzichten maar eens op een rijtje.

Goed, deel 1 dus. Een van de leuke klussen waar ik komend jaar als het goed is mee aan de slag ga, is het meedenken over een versnellingstraject voor vwo’ers. Veel hogescholen hebben al iets dergelijks, maar bij onze opleiding bestaat er nog geen mogelijkheid om ’t programma vlotter te doorlopen. Terwijl er toch best wel studenten zijn waar dat heel interessant voor is.
Want hoewel we ons best doen om studenten lekker bezig te houden, klagen mensen die van het vwo komen vaak dat het allemaal wel heel soepel gaat, en dat ze wel wat meer uitdaging zouden willen. Het zou natuurlijk zonde zijn als ze, na een bewuste keuze voor een beroepsopleiding, om die reden toch weer vertrekken.

Daarom lijkt het me goed om, voor goede en gemotiveerde studenten, een dergelijk traject aan te bieden, zodat ze in plaats van vier jaar maar drie jaar over de opleiding doen. Hoe zo’n traject eruit moet zien, daar moet nog goed over worden nagedacht. En dat is precies wat mij een leuke klus lijkt: puzzelen hoe zo’n programma logisch en goed in elkaar gestoken kan worden, op zo’n manier dat het voor studenten en docenten écht iets oplevert. Een fijn vooruitzicht dus!

Tagged on: