Niet alleen nieuwe dingen zijn leuk om naar uit te kijken, ook het vervolg van een al gestarte klus kan natuurlijk reuze leuk zijn. Zo’n project is de curriculumvernieuwing, waar we afgelopen studiejaar al mee gestart zijn.

Ondertussen is er al best wat gebeurd: het team heeft van verschillende onderdelen geïnventariseerd wat de huidige stand van zaken is en dat is gepresenteerd in verschillende vergaderingen. Daarna is een heuse curriculumcommissie samengesteld, die heel veel gediscussieerd heeft, maar ondertussen toch ook bezig is met twee concrete plannen.

Zomerserie (foto: www.dutchcowgirls.nl)

Na de zomer worden die plannen wat verder uitgewerkt, en moeten ze van alle kanten bekeken en doorgesproken worden. Ondertussen moet in het team gepraat (en beslist) gaan worden over zaken als het belang van multi- en crossmedialiteit, e-learning, videocolleges, bepaalde werk- en toetsvormen en nog wat van dat soort zaken. Als het goed is komt dat allemaal terug in het voorstel wat de curriculumcommissie dan aan het eind van de eerste periode neer zal leggen bij het team.

Spannend! Vooral omdat ik natuurlijk een hoofd vol plannen heb, ideeën over hoe ik vind dat het zou moeten. Maar het is helemaal niet gezegd dat dat de juiste manier is, of de manier waarop het team er over denkt. Ik ben dus reuze benieuwd hoe die nieuwe ontwerpen er uit gaan zien!

Tagged on: