Zomerserie (foto: www.dutchcowgirls.nl)

Het is niet alleen werk wat de klok slaat, komend studiejaar. Ook qua studie zal ik weer volop aan de bak moeten. De eerste maanden – zeg maar zo tot de kerst – zijn we nog wel bezig met de module over onderwijsverandering. Dan beginnen we in januari met de laatste ‘echte’ module, die moet gaan over onderzoek. Ik verwacht dan een flinke dosis statistiek (brrr), maar daarnaast ga ik er van uit dat deze module uitmondt in een kant en klaar afstudeerplan.

Het klinkt nog heel ver weg, maar ongeveer vanaf de laatste periode van het komende jaar zal ik dan (als het goed is) aan de slag gaan met m’n afstudeeronderzoek. Ik weet niet precies hoe lang er eigenlijk voor staat, maar stiekem hoop ik dan toch dat ik zo rond het eind van 2010 een masterthesis kan inleveren.

Voor die tijd moet er natuurlijk nog enorm veel gebeuren. Om te beginnen zal ik een knoop door moeten hakken over het onderwerp. Dat hoop ik eigenlijk al eerder dan na de kerst te doen, zodat ik ook al eerder kan beginnen met het zoeken van literatuur en vervolgens met inlezen. Dan kom ik tenminste beslagen ten ijs bij het schrijven van een onderzoeksplan, en zoals ik al m’n eigen scriptieklanten vertel, dat is het halve werk.

Op dit moment kan ik me er nog maar heel weinig bij voorstellen, bij dat afstudeeronderzoek. Raar idee dat het onderzoek waarschijnlijk volgend jaar rond deze tijd in volle gang is. Maar, ook wel een heel fijn vooruitzicht. Want het is leuk, dat studeren, maar het lijkt met toch ook erg fijn om dat papiertje op zak te hebben!

Tagged on: