Afgelopen week was een echt overgangsweekje. Enerzijds moest de vakantie nog even goed worden afgesloten, anderzijds heb ik een begin gemaakt met het opstarten voor weer een nieuw collegejaar.

'Nog wat gehangen' (foto: www.dj-jw.nl)

Wat betreft dat afsluiten: dat is vrij goed gelukt. Lekker nog wat uitgeslapen, een aangenaam dagje sauna, fijn in de tuin gezeten en gehangen in de hangmat, een middag voor de tv voor een 24-marathon, lekker in een bootje over de Vinkeveense plassen getuft en gezellig uit eten geweest. Nog even heerlijk vakantie-achtig allemaal.

Maar tegelijkertijd moest er ook weer worden opgestart. En dus heb ik al aardig wat e-mail weggewerkt, het rooster (nogmaals) gecheckt, een scriptie-student van een laatste rondje feedback voorzien en me gestort op het herzien van het slb-programma voor het tweede jaar.

De plannen daarvoor waren voor de zomer al min of meer rond, iedereen was akkoord met de voorgestelde wijzigingen, het boek was voorgeschreven en de bijeenkomsten geroosterd. Alleen stond nog nergens op papier wat er in die bijeenkomsten met dat boek ging gebeuren, en hoe de plannen concreet uitgevoerd zouden gaan worden. Dat was dus nog een fijn klusje, waar ik aardig wat uurtjes mee zoet ben geweest. Maar het resultaat mag er zijn: de handleiding is – in eerste versie – klaar, en een docentenhandleiding wacht op wat laatste aanvullingen.

In elk geval geloof ik dat het opstarten daarmee ook vrij goed gelukt is. Gelukkig maar, want morgen barst het dan weer echt los: niet meer rustig werken vanuit huis, maar op het werk meteen weer aan de bak met roosters en taaklastoverzichten. Oef. Overgangsweekjes zijn zo slecht nog niet, anders zou dat wel erg rauw op m’n dak vallen. Maar nu niet: ik ben er klaar voor, kom maar op met dat nieuwe studiejaar!

Tagged on: