Aan het begin van de zomer schreef ik iets over een mogelijke samenwerking met een opleiding in Oxford. Er was een eerste contact, maar verder lag alles nog open: een mooi project voor dit studiejaar.

We 'moeten' naar Oxford! (foto: www.dcs.shef.ac.uk)

Ondertussen is dit project echt gaan lopen en is er heel veel gebeurd. Voorafgaand aan de Frankfurter Buchmesse heb ik wat gemaild met een meneer van de opleiding in Oxford, en uiteindelijk heeft een van zijn collega’s op de beurs een erg leuk gesprek gehad met twee van mijn collega’s (de meneer zelf was niet in Frankfurt, en ik zat op dat moment helaas alweer in de trein naar huis).

Naar aanleiding van dat gesprek hebben we verder gemaild en vervolgens hebben we de stoute schoenen aangetrokken en aangegeven dat het ons leuk lijkt om met een groep studenten langs te komen. Het zou dan gaan om studenten die een specifieke minor volgen en die we in contact willen brengen met het buitenlandse uitgeefvak, maar ook met buitenlandse studenten.

Net toen ik dacht dat de goede man helemaal in paniek geraakt was van dit idee en niet meer zou reageren, kreeg ik een erg enthousiaste mail van hem. Het leek hem een leuk plan en hij zou dit soort wederzijdse bezoeken erg leuk vinden in aanloop naar een mogelijke ‘echte’ overeenkomst.

Nu dat wederzijdse enthousiasme is uitgesproken, is het tijd voor een volgende stap: we gaan op bezoek in Oxford, om nu dan toch in levende lijve kennis te maken en te kijken of de mogelijkheden, die op papier erg goed lijken, echt zo goed zijn. Reuze spannend natuurlijk, en ook ontzettend leuk. Het lijkt er op dat er langzaam maar zeker iets van de grond begint te komen! Wordt, wederom, vervolgd…

Tagged on: