December is over het algemeen al een beetje een typische maand. Sint, Kerst, afspraken maken rondom die dagen en cadeautjes regelen. Eerst was het nog gewoon najaar, maar ineens hangen er overal lampjes in tuinen en zie je alleen nog maar reclames waarin mensen met sjieke kleren luxe luchtjes opspuiten en gezellig gourmetten of fonduen. Typisch maandje, als je het mij vraagt.

Dit keer is het echter wel een heel typische decembermaand. Toen ik m’n agenda doornam, bleek dat ik deze maand maar vijf werkdagen op de hogeschool heb doorgebracht (of ga doorbrengen, twee moeten er nog komen). Natuurlijk hebben we een deel van de maand kerstvakantie, maar vijf werkdagen is echt wel heel weinig.

Voordat iedereen denkt dat ik fijn loop te holadiejeeën: ik werk heus wel meer dan die vijf dagen hoor, deze maand! Maar als om te beginnen de hele kerstvakantie in december valt, blijven er ineens maar weinig werkdagen over.

Gatenkaasmaand

Van die werkdagen heb ik vervolgens één dagje thuis gewerkt om geconcentreerd een competentiematrix in te vullen. En afgelopen week werd ik neergehaald door een uitermate irritant buikgriepje en bracht ik ineens drie dagen brak in bed door. Aankomende week ben ik ook maar twee werkdagen op de hogeschool, omdat ik die andere twee voor het werk in Oxford ben. Dan gaat het ineens hard, want na volgende week is het dus al vakantie.

Toen ik dat sommetje gemaakt had, begreep ik ook ineens waarom ik het gevoel had dat het zo druk was. Als je een groot deel van je werk in iets te weinig dagen probeert te prakken, tjsa, dan zijn dat inderdaad al snel volle dagen. Soms blijft er dan wel eens wat liggen, waardoor het ook in m’n kop een volle boel blijft.

Zoveel mogelijk probeer ik nog voor de vakantie weg te werken, en de rest schuift dan toch maar door naar januari. Ik hoop dat dat een ‘gewone’ maand wordt en niet zo’n rare gatenkaasmaand als deze december…

Tagged on: