The Monday after the week before, was het vandaag. Weken hebben we er knalhard naar toe gewerkt en vorige week was het eindelijk zo ver: met twintig studenten en vijf docenten vertrokken we naar Oxford.

Bij Brookes University

De trip was in één woord geweldig! Prachtige gebouwen, ladingen boeken, hartelijke ontvangsten,  leerzame verhalen, zinvolle gesprekken. Oh, en natuurlijk hartstikke leuke studenten en superlieve collega’s. Dat alles maakte deze drie dagen tot een groot succes.

Het waren slechts drie dagen, maar het voelde als drie weken. Zo vol zat het programma met leuke, interessante en fascinerende bezoeken aan bibliotheek, universiteit, uitgever en colleges. Zo ondergedompeld waren we even in ons eigen boekenwereldje, dat de rest van de wereld even naar de achtergrond verdween.

Vandaag was het, na een weekend waarin ik meer sliep dan wakker was – reizen met studenten is leuk, maar ook best vermoeiend – tijd om weer op aarde terug te komen. Achterstallige e-mail, licht verwaarloosde andere werkzaamheden en een stapel nakijkwerk lagen op me te wachten toen ik om half negen redelijk fris binnenkwam. Ik heb dan ook een fikse deuk in de stapel werk weten te slaan, maar om half vier kwam de man met de hamer langs.

Blijkbaar heb ik nog niet helemaal genoeg bijgeslapen na de laatste enerverende weken. Dat moet toch snel opgelost gaan worden, want voordat we het weten staat de volgende trip in deze minor op het programma, naar de London Book Fair. En ook daarvoor moet nog het nodige worden voorbereid. Eén ding weet ik wel: als die trip net zo leuk wordt als die van vorige week, dan is het de moeite en vermoeidheid driedubbel en dwars waard!

Oh, en wie meer wil weten over wat we precies deden in Oxford: een inhoudelijk (kort) verslag verschijnt deze week op www.rmpnieuws.nl

Tagged on: