De boog kan niet altijd gespannen staan, soms moet je ook eens even relaxen. Qua planning lukt dat op het moment niet heel erg, maar alvast dromen over aankomende ontspanning is ook helemaal niet vervelend.

Daarom hebben we ons dit weekend maar eens over de plannen voor de zomervakantie gebogen. En, we zijn er uit! We gaan, na een geweldige eerste trip in 2006, terug naar de USA! Bijna twintig dagen gaan we het noordoosten verkennen: New York, Boston en Washington DC, maar ook Cape Cod, de White Mountains, de Catskills, Amish Country en Shenandoah NP. Het lijkt een mooie afwisseling tussen steden en natuur te worden, ik kan niet wachten.

Naar Harvard? (als toerist) (foto: www.educate2.org)

Hopelijk kan ik op deze trip ook een ‘dat wil ik al een tijdje’-ding waarmaken: een bezoekje aan een Amerikaanse universiteit. Je leest en ziet veel over het Amerikaanse systeem, en door alle tv-series, films en boeken heb je toch een beeld bij sommige beroemde scholen. Het lijkt me leuk om dat beeld eens aan de realiteit te testen, ook al is het tijdens de zomer en meer als toerist dan als docent. Daarom probeer ik zowel Yale als Harvard in de planning te krijgen, dan moet het toch met minstens eentje gaan lukken!

Voorlopig duur het nog wel even voordat het zo ver is, maar tot die tijd neurie ik hier vrolijk voor me uit: ‘Ameeeeerika, Ameeeeeerika, van je tingelingelinge, van je hopsasa…’

Tagged on: