(foto: www.proximedia.com)

Zoals ik al eerder uitlegde, zitten we met de master momenteel in een reparatietraject. Er wordt groot onderhoud gedaan aan onze onderzoeksvaardigheden. Het kost nog steeds een beetje moeite om aan de slag te blijven, maar het gaat langzaamaan de goede kant op.

Vooral de stof over kwalitatief onderzoek doen in de vorm van interviews is interessant. Vooralsnog valt veel daarvan nog een beetje in de categorie ‘wist ik al’, maar het is toch goed om er met een verse blik naar te kijken, zeker met het oog op m’n afstudeeronderzoek later dit jaar.

Daar heb ik ondertussen overigens al wel veel zin in. Ik weet zo’n beetje met welk onderwerp ik me bezig zou willen houden en de laatste weken krijg ik ook wat meer beeld van het soort onderzoeksmethode dat daarbij van pas zou kunnen komen.

Om het beeld nog wat scherper te krijgen, kreeg ik afgelopen week de scriptie van een medestudent die ruim een jaar eerder begonnen is dan onze groep. Dat maakt ook alweer een stuk duidelijker wat er ongeveer verwacht wordt van zo’n afstudeeronderzoek.

Zo langzaamaan begint de eindfase dus in beeld te komen. En hoewel ik studeren hartstikke leuk vind, is dat ook wel prettig. Het lijkt me vooral erg leuk om met m’n eigen onderzoek aan de slag te gaan, hoewel dat natuurlijk ook wel spannend is. Later dit jaar zal ik ongetwijfeld meer schrijven over deze fase. Ik kan niet wachten!

Tagged on: