Dat kregen we als eerste feedback op de accreditatiegesprekken die afgelopen week werden gevoerd: we krijgen huiswerk. Met de B van beroeps, uit de afkorting hbo, zit het wel goed, maar op het vlak van die H van hoger moeten we een en ander nog overtuigender aantonen.

Jammer, je hoort natuurlijk graag dat je met vlag en wimpel door dit soort dingen heenzeilt, maar echt onverwacht was het niet. De hele terugkoppeling heb ik helaas niet gehoord, ik was op de VU, maar gebaseerd op het verslag van teamleider en collega’s denk ik dat we er wel gaan komen. Maar met huiswerk dus.

'Het is huiswerk wat de klok slaat'

Huiswerk is ook wat de klok slaat qua studie op het moment. De studielast is sowieso altijd nogal pittig, met zo’n 20 uur per week tijdens deze reparatie, maar de afgelopen weken is hij nog wat forser. Dat is onze eigen schuld: naast methoden en technieken beslaat de reparatie ook een module Onderwijskunde & Curriculumstudies, en wij wilden ook dit onderdeel koste wat kost voor de zomer afronden.

Door wat organisatorische rompslomp duurde het een tijdje voordat de precieze invulling duidelijk werd, en nu komt het er op neer dat we in krap vier weken tijd zo’n 800 pagina’s moeten lezen (waarvan de helft Engelstalig) en vervolgens als proeve daarover in groepjes zelf onze eigen toets daarover moeten construeren en verantwoorden. Leuke opdracht, maar wel pittig, bovenop de gewone opdrachten en het leeswerk voor methoden en technieken.

Dat betekent dat ik op het moment eigenlijk doorlopend aan m’n huiswerk zit: in de metro, ’s avonds achter m’n bureau en in het weekend in de hangmat, het maakt niet uit waar als die pagina’s maar gelezen worden. Aankomende donderdag ga ik vervolgens met twee studiegenoten aan het werk met de opdracht en de zeventiende moeten we die dan presenteren. Daarna nog één proeve en dan kan ik op 1 juli hopelijk zeggen dat ik voorlopig even geen huiswerk voor de studie heb!

Tagged on: