Zomerserie (foto: www.dutchcowgirls.nl)

Voordat ik me hals over kop in de vakantie stort en een paar weken lang niet meer aan werken en studeren denk, is het aardig om nog een keertje terug te kijken naar afgelopen jaar. Wat waren die momenten waarop ik dacht ‘ja, daar doe je het voor’? Gelukkig bleef het afgelopen jaar niet bij één zo’n momentje, dus maak ik er een zomerserietje van. Met in deel 1: mijn internationale avonturen van afgelopen jaar.

Dat je voor internationalisering een lange adem nodig hebt, dat wist ik al wel een beetje. Gelukkig wist ik ook dat de aanhouder wint. Afgelopen jaar heb ik, samen met collega’s, veel tijd gestoken in het opbouwen en uitbreiden van de contacten met een opleiding in Oxford, die enigszins vergelijkbaar is met de onze.

Na een eerste contact dat een collega legde in het voorjaar van 2009 pakte ik afgelopen najaar de draad op. Helaas kon ik zelf niet bij de afspraak op de Frankfurter Buchmesse zijn, maar dat werd in december meer dan goed gemaakt toen ik met een collega afreisde naar Oxford. We hadden een uitgebreid gesprek met een van de docenten daar, en regelden dat we met twintig studenten op bezoek konden komen.

Tijdens dat bezoek sprak ik samen met onze international officer met de directeur van de opleiding, en in het voorjaar legde hij een tegenbezoek af waarbij we nog wat verder praatten. Ondertussen bleef er ook heen en weer gemaild worden om de contacten warm te houden.

En met succes: eind juni kwam het bericht dat ze in zijn voor een overeenkomst! De details daarvan moeten nog afgestemd worden, maar wat ben ik blij dat we dit contact zo opgepakt en uitgebouwd hebben. Ik hoop dat het tot mooie samenwerkingsverbanden zal leiden!

Tagged on: