Zomerserie (foto: www.dutchcowgirls.nl)

Het was vorig jaar nog een goed voornemen: een van de minoren, waarin twee boeken werden gemaakt, ombouwen tot een échte boekenvakminor. Dat voornemen is waargemaakt: in de minor Books & More draaide alles om uitgeven en boeken.

Ik schreef eerder al hoe leuk het was om met deze minorgroep naar Oxford te gaan, maar ook daarna was het een feestje om deze minor te mogen draaien. Alleen al het feit dat we eindelijk eens met een kleine groep van slechts 20 studenten konden werken en hen goed konden leren kennen, maakten dat het heel anders was dan het gebruikelijke onderwijs.

De studenten werden in de loop van de minor ook echt ‘mijn’ studenten, of liever, ‘onze studenten’. Met een klein clubje collega’s begeleidden we deze groep: tijdens de lessen ‘Uitgeeflandschap’, de colleges ‘English for Books’ en natuurlijk bij het maken van de twee boekproducties: beiden Engelstalige gidsen voor buitenlandse studenten.

Wat was het leuk om onze studenten te zien groeien, en wat werd er goed werk ingeleverd en wat waren we trots op ze toen ze op de allerlaatste lesdag een prachtige presentatie van hun twee boeken organiseerden. De slagroom op de taart was toch wel dat we als docenten allemaal een exemplaar van de gemaakte boeken ontvingen, waar door de studenten met veel aandacht voor elk van ons persoonlijke woorden in geschreven waren. Op zo’n moment denk je niet aan alle avonden werk, stapels nakijkwerk, last-minute voorbereidingen en gedoe, dan ben je alleen maar trots op ‘jouw’ studenten. Dáár doe je het voor!

Tagged on:     

One thought on “Zomerserie ‘Terugblik’ – deel 4: ‘Mijn’ minorstudenten

Comments are closed.