Zomerserie (foto: www.dutchcowgirls.nl)

De laatste terugblik is ook een soort vooruitblik. Afgelopen studiejaar heb ik ontzettend veel nagedacht over m’n afstuderen. Wat voor onderwerp, wat voor vorm, hoe zou ik het onderzoek aan moeten gaan pakken? Vragen te over, voor iets waar je pas maanden later mee aan de slag kunt.

Toch blik ik terug op een nuttige periode, wat dat afstuderen betreft. Want al dat piekeren heeft wel degelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik heb het gevoel dat ik het onderwerp behoorlijk scherp heb, ik weet waar het voor mij toe moet leiden en ik heb zelfs al een enthousiaste begeleider!

Daarmee had ik nog voor de vakantie, na het afsluitende gesprek over de laatste opdracht, meteen ook een eerste officieel gesprek. En ondanks alle vermoeidheid aan het einde van het studiejaar, kreeg ik daarvan zowaar ontzettend veel zin om te gaan beginnen.

Ik heb een lijstje van zaken die ik in augustus al kan gaan doen, voordat we beginnen met de module die tot het onderzoeksplan leidt en daar wil ik ook echt mee aan de slag. Ik denk dat ik tevreden terug kan blikken op een jaar waarin ik helaas nog niet begon aan m’n afstudeeronderzoek, maar waarin ik wel al heel veel denkwerk heb kunnen doen. Daardoor kan ik zometeen  ongetwijfeld veel gemakkelijker aan de slag, en daar heb ik zin in!

Tagged on: