Domino-day in m’n hoofd, rondwaaiende herfstblaadjes, kluwen touw waar geen begin in te vinden is, een rollercoaster, een homp play dough-klei in duizend kleurtjes… Ik heb het afgelopen jaar heel wat vergelijkingen gebruikt om de toestand in m’n hoofd in drukke situaties duidelijk te maken. Maar voor hoe het de afgelopen week was, kan ik geen mooie metafoor meer verzinnen. Al het bovenstaande was van toepassing. En meer…

Al tijden weet ik precies wat ik wil met mijn afstudeeronderzoek. Het onderwerp (excelleren) had ik duidelijk, mijn vraagstelling begon al vorm te krijgen, ik had een beeld van onderzoeksmethoden en zelfs de uiteindelijke presentatie zag ik voor me. Maar, de oplettende lezer voelt ‘m aankomen, deze week sloeg de twijfel toe.

Ineens was ik vol twijfel over het onderwerp. Is dit wel het juiste onderzoek voor mij? Het is een leuk onderzoek en het kan een mooi product opleveren, maar helpt het me daarna ook nog verder? Ga ik er iets mee doen in mijn werk? En zo nee, waar wil ik dan wel iets mee doen de komende jaren? Zou ik dan niet beter mijn thesis daarop kunnen richten?

Ik schreef al eens over interessante gesprekken die ik had over het gebruik van goede literatuur en de beschikbaarheid daarvan, en dat ik interessante artikelen las over nieuwe e-readers en iPads. Dat is de afgelopen tijd behoorlijk blijven rondzingen in m’n kop en ik vraag me ernstig af of ik mijn onderzoek niet over die boeg moet gooien. Het is sowieso een onderwerp waar ik me in wil verdiepen, maar is een dergelijk onderzoek te realiseren binnen de tijdspanne die ik voor m’n afstuderen gepland heb?

Nu ja, vragen te over, dus, op het moment. Ik merk dat dezelfde argumenten, ideetjes en ingevingen ondertussen meerdere malen opduiken, dus heb ik een mooi nieuw (en heel old skool) moleskin-notitieboekje aangeschaft en moet ik daarin alles maar eens op een rijtje gaan zetten. Wordt vervolgd…

Tagged on: