De tijd gaat hard, de afgelopen weken. Voor mijn gevoel was het vorige week nog vakantie en nu is het alweer oktober. Afgelopen maand stond in het teken van beginnen met het afstudeerplan, en ondertussen ben ik begonnen. Niet alleen met het plan, maar ook de eerste stappen op het onderzoekspad heb ik gezet. Daar heb ik het maar druk mee, op het moment.

Zo ben ik doorlopend op zoek naar interessante artikelen. Dat betekent graven in databases als ERIC en Science Direct voor de wetenschappelijke artikelen, maar ook de vakbladen houd ik nog nauwgezetter dan gebruikelijk in de gaten en regelmatig doe ik een surfrondje op zoek naar interessante pilots en projecten.

Die zijn er genoeg. Met een aantal mensen probeer ik afspraken in te plannen, zodat ik ze als expert kan interviewen: de volgende stap in mijn onderzoek. Eén collega heb ik ondertussen, bij wijze van pilot-interview, al gesproken, maar de komende maand hoop ik nog meer van dit soort leuke interviews te houden.

Verder ben ik veel op pad, op het moment. Vorige week een cursus e-books ontwikkelen van de Boekblad Academy, afgelopen maandag een ochtend-seminar bij Apple over Mobile Learning in Higher Education, aankomende week afspraken met verschillende mensen binnen de HvA en vervolgens naar de Frankfurter Buchmesse om daar de educatieve uitgevers aan de tand te voelen over de laatste ontwikkelingen…

Het zijn interessante tijden. Er komt veel informatie op me af en ik worstel soms wat met het ordenen en selecteren daarvan. Maar het is vooral leuk. Ik kan zelf bijna niet wachten op wat er uiteindelijk uit gaat komen. Ben benieuwd!

Tagged on: