De afgelopen tijd heb ik vooral veel geblogd over m’n onderzoeksplan, de vraagstelling en een bijpassende naam. Dat onderzoeksplan vordert gelukkig steeds verder (dat moet ook wel, want over twee weken moet het ter beoordeling worden ingeleverd); zo ver dat ik ondertussen in staat ben uit te leggen wat ik nu eigenlijk ga doen:

Simpel, toch? Ik begin met literatuuronderzoek naar de eisen en voorwaarden die gesteld worden aan goede eTextbooks en vervolgens interview ik een zestal experts om die eisen en voorwaarden aan te vullen met de meest recente inzichten uit de praktijk. Dat leidt tot een overzichtje van waar goede eTextbooks aan moeten voldoen en als het goed is ook tot een theorie over manieren waarop docenten ze zouden kunnen zetten.

Om te kijken of docenten dat ook vinden, selecteer ik vervolgens op basis van m’n overzichtje een aantal best practices, die ik voorleg aan twaalf docenten. Zij bestuderen die best practices gedurende twee weken en daarna ga ik ze interviewen om na te gaan of de theorie die ik heb over de wijzen van inzetten ook een beetje klopt. That’s all. Maar waarschijnlijk is het uitvoeren toch iets gecompliceerder dan het nu in twee alinea’s optikken. We zullen het zien…

Tagged on: