Het is gelukt: mijn afstudeerplan is ingeleverd. Ruim op tijd, netjes opgemaakt, met keurige referenties en, niet onbelangrijk, ik ben er tevreden over. M’n onderzoek heeft nu zelfs een mooie titel; een collega suggereerde iets van Dylan, dat zette me aan het denken en uiteindelijk werd het, eigenlijk heel voor de hand liggend, ‘For the times, they are a-changing’. Uitleg overbodig, lijkt me.

Het is ook een mooi gevoel om het nieuwe jaar mee in te gaan, het ‘times are a-changing’-gevoel. Met het inleveren van m’n plan is de laatste ‘gewone’ mastermodule afgerond. Geen tweewekelijkse bijeenkomsten meer, geen voorbereidingsopdrachten en niet het immer aanwezige ‘straks bij de these’. Want dat straks, dat is nu.

Nu gaat het echt beginnen, het onderzoek. Gelukkig heb ik in de vakantie uitgebreid alles bij elkaar kunnen vegen dat ik al gedaan had, dus nu kan ik helemaal los. En hoewel ik het bloedspannend vind (want hoe analyseer ik straks al die data en komt er überhaupt wel iets uit), heb ik er ook veel zin in. Nog ‘even’ vijf maanden knallen, en dan wordt het mastertijdperk afgesloten. Gaan de tijden weer ‘changen’…

Tagged on: