Soms zou je het door alle gedoe met weerbarstige roosters, falende techniek, bomvolle taaklasten, dichtgeplande agenda’s en trage vergaderingen bijna vergeten, maar docent zijn is toch behoorlijk leuk. Waarom?

Omdat ik afgelopen week erg blij werd van de video-cv’s die mijn derdejaarsstudenten gemaakt hadden. Ze hadden goed nagedacht over hoe ze zichzelf wilden presenteren, creatieve dingen bedacht om dat te laten zien en het ook nog kunstig in elkaar gezet. Leuk!

En omdat ik, hoewel het half vijf was en ze zes tussenuren hadden, in mijn laatste instructiecollege van het blok woensdagmiddag toch tien tweedejaarsstudenten (van de 23) had, die bloedserieus bezig waren met de voorbereiding van hun opdrachten en tentamen en goede vragen stelden. Ook leuk!

En: een groepje studenten van een zusteropleiding vroeg of ik deelnemer in een usability-test voor een website wilde zijn. Ze namen hun taak als onderzoekers bloedserieus en waren heel professioneel. Erg leuk.

Het mooiste is dat ik weet dat er ook weer een fijne periode aan zit te komen. Over twee weken beginnen we weer met de boekenvak-minor. Knalhard werken, zowel voor de studenten als voor ons, maar ook dat wordt weer goed. Best een leuke baan, dat docent zijn!

Tagged on: