Laatst kreeg ik van de coördinator van de master het verzoek om een stukje te schrijven waarin ik op een rijtje zet wat mijn ervaringen met de master zijn. Dat viel nog niet eens mee, vooral niet omdat het beknopt moest. Maar, volgens mij is het gelukt:

'De theorie achter de praktijk'

‘Studeren is altijd een hobby van me geweest. Ik vind het fijn om me verder te ontwikkelen, om nieuwe inzichten op te doen en mijn ideeën te kunnen toetsen aan theorie, medestudenten en docenten. In de master TLHE zit ik dan ook helemaal op mijn plek.’

‘Natuurlijk is het soms zwaar om naast je baan als docent ook nog in de schoolbanken te zitten. Natuurlijk ben je niet altijd even gemotiveerd om weer een pittig Engelstalig wetenschappelijk artikel uit te pluizen. En ja, het vergt enig doorzettingsvermogen om meerdere avonden per week aan de studie te gaan. Maar je krijgt er wél een hoop voor terug.’

‘Zo heb ik een onderzoekende houding ontwikkeld, die maakt dat ik wil weten wat er achter bepaalde problemen of verschijnselen in m’n werk zit. Ik maak vaker een pas op de plaats en verdiep me in de oorzaken, in plaats van direct op de oplossing af te stormen. En ik heb de afgelopen tijd met een aantal geweldige medestudenten en inspirerende docenten uitgebreid kunnen discussiëren over alle aspecten van m’n werk. ’

‘Ik begon aan de master TLHE met het idee dat ik me verder wilde verdiepen in de theorie achter mijn dagelijkse praktijk. Daarnaast wilde ik me graag verder ontwikkelen en op een andere manier naar diezelfde praktijk leren kijken. Die verwachtingen zijn absoluut uitgekomen, en ik ben dan ook blij dat ik die beslissing gemaakt heb.’

En daar is, hoewel het af en toe zeker pittig was, en nog steeds is, geen woord van gelogen!

Tagged on:     

One thought on “Master-ervaringen

  • Krachtig opgeschreven Rose, en voor onze master TLHE een mooie opsteker. Dankjewel!

Comments are closed.