Bij het PublishingLab van CREATE-IT, het kenniscentrum van onze faculteit, doe ik onderzoek naar innovatieve manieren van uitgeven. Daarnaast ben ik een groot voorstander van ‘practise what you preach’, dus werk ik, zo veel mogelijk samen met studenten, aan het uitgeven van innovatieve publicaties waarin de uitkomsten van onderzoeken binnen het Amsterdam Creative Industries Network worden gedeeld.

De eerste publicatie van Amsterdam Creative Industries Publishing was een hybride uitgave: niet alleen verkrijgbaar in print, maar ook in ePub3, pdf en via printing on demand. Met de serie boeken die we uitgeven, testen en verbeteren we de workflow die binnen een project van een van de lectoraten is ontwikkeld.

Het draait niet alleen om onderzoeksresultaten, ook het ‘uitgeven’ van lesmateriaal is een onderwerp waar ik me mee bezig houd. In een project van het PublishingLab, samen met Canon Nederland en de bibliotheek HvA/Uva ontwikkelen we een interactieve digitale reader, waarmee docenten zelf ‘curator’ zijn van onderwijsmateriaal. Op deze projectwebsite van het Publishing Lab is daarover meer te lezen.